Iitti-hölkkä 2017


Iitti-hölkässä saatiin tänä vuonna nauttia lämpimästä elokuisesta illasta. Tapahtuman kannalta sää oli erittäin hyvä, mutta juoksijana olisin viihtynyt hieman viileämmässäkin kelissä. Viidettä kertaa järjestetyssä tapahtumassa oli mukana lähes 200 kuntoilijaa. Paikalla oli paljon tuttuja juoksukumppaneita, ja ilahduttavasti myös monia uusiakin juoksuharrastuksesta innostuneita tai muuten vain omaa kuntoaan haastaneita.


Lasten sarjat juostiin tuntia ennen aikuisten lähtöä, joten ehdin hyvin innokkaita urheilijanalkuja kannustamaan. Kunnioitettavasti oli nuoria 13-sarjassakin kiertämässä kahta kilometrin mittaista raviratakierrosta. Lasten juoksujen jälkeen kävin itse alkuverkkailemassa, ja askel tuntui hyvältä. Tuleva kympin koitos ei juurikaan jännittänyt.



Kuten etukäteen vähän pelkäsinkin, lähtöpistoolin pamahtaessa taivaalla ei näkynyt enää pilveäkään ja hiki virtasi jo ensikilometreistä lähtien. Lähdin mielestäni reippaasti matkaan, mutta silti tutut kilpasiskot ampaisivat raketin lailla karkuun. Upeita tulosparannuksia he tekivätkin. Omakin juoksu tuntui kulkevan ihan hyvin, ei millään lailla valittamista. Kisakello vaan ei ollut kanssani samaa mieltä. Matka ei oikeastaan missään vaiheessa tuntunut pitkältä: kilometritolpat tulivat vastaan tasaisen varmasti, vaikka vauhti selvästi hidastui puolivälin jälkeisellä metsätiepätkällä.

Loppusuoran raastoa
Viimeisellä kilometrillä raviradalla sain vielä selvästi nostettua tahtia, vaikka hävisinkin selkeästi loppukiritaistelussa aiemmin ohittaneelleni naiselle. Loppuaikani kympin reitillä oli 46:20. Tappiota viime vuoteen kuusi sekuntia. Garminin datasta huomasin, että juoksu on ollut hyvinkin identtinen viime vuoteen verrattuna. Kilometriajat lähes sekunnilleen samoja. Muutaman sekunnin tappio on tullut loppupuoliskolla. Vaikka tavoitteenani oli parantaa viime vuoden aikaani, olen silti juoksuuni tyytyväinen. Askel kulki, eikä matka tuntunut ylivoimaiselta. Tapahtumasta ja sen fiiliksestä nautin kovasti. Maalissa oli kiva vaihtaa ajatuksia vanhojen ja uusien juoksututtujen kanssa.

Kommentit