Helsinki Street Run ja Helsinki City Marathon 2017



Huh, on kai se melkoista hulluutta lähteä juoksemaan Helsinki Street Runia kesän kuumimpana päivänä! Onneksi itselläni matkaa oli vain sen 17 kilometriä. Voin vain kuvitella, miten maratoonarit ovat helteen kestäneet. Heistä osa sai vielä loppumatkasta myrskysateet haasteekseen. Itse pääsin kotiin asti ennen kuin salamointi alkoi ja sähköt kotoa katkesivat.


Helsinki City Marathon
Kilpailunumero piti hakea Töölön Kisahallilta yhteen mennessä, joten minulla jäi ennen starttia kolmisen tuntia odotteluaikaa. Onneksi mies oli huoltojoukoissa mukana, joten yksin ei tarvinnut aikaa kuluttaa. Eikä tuo aika lopulta pitkältä edes tuntunut. Istuskelimme Eläintarhan kentän katsomossa ja seurasimme Minimarathonin osallistujien iloista temmellystä radalla ja pomppupatjoilla. Samalla otin lounaaksi vähän patonkia, vaikken siitä kovin montaa haukkausta pystynyt syömäänkään. Sen jälkeen kävimme Talvipuutarhassa ihastelemassa kauniita ruusuja ja kaktuksia.

Kulkisikohan omakin juoksu vauhdikkaammin, jos tankkaisi kasan suukkoja juuri ennen lähtöä? Janilla tuntui ainakin toimivan.
Helsinki City Marathonin juoksijat starttasivat kolmelta, ja heitä kävimme kannustamassa matkaan. Sen jälkeen lähdinkin jo itse alkuverkkailemaan Töölönlahden rantaan. Hiki virtasi jo kivasti. Varttia ennen lähtöä treffasin iloisen Poppiksen ja hänen kaverinsa, ja heidän kanssaan rupatellessa lähtöä ei onneksi ehtinyt enää jännittää.

Poppis ja minä
Juoksuni lähti mukavasti liikkeelle: ensimmäiset kilometrit kulkivat noin 4.40-kilometritahdilla. Kuumuus iski kyllä koko kroppaan jo ensikilometreistä alkaen, eikä alkuvauhtia pystynyt pitkään pitämään yllä. Juomapisteitä oli melko tiheään, ja otin niistä jokaisesta mukillisen urheilujuomaa. Vesimukin komasin päälleni. Pääsin oikeastaan koko matkan juoksemaan pienessä porukassa, joten kiva, ettei tarvinnut yksin matkaa taivaltaa.


Helsinki Street Run - liilapaidat matkalla
Vaikka vauhtini helteen vuoksi ei kaikkein kovinta ollutkaan, nautin juoksusta ja tapahtumasta koko matkan. Juoksu tuntui hyvältä loppuun asti. Kannustajia oli todella kivasti pitkin matkaa, ja heitä pyrin ohijuostessani kiittämään. Lasten kanssa oli ilo heittää ylävitosia.

Maaliin Telia Areenalle saavuin ajassa 1:23:34. Oma mittarini näytti matkaksi 17,2 kilometriä, jolloin keskitahdiksi muodostuu 4:51 min./km. Tapahtumasta ja juoksusta jäi todella hyvä fiilis. Maalissa riemuitsimme yhdessä Poppiksen ja muiden kanssakisailijoiden kanssa. Kiitos Seat Finland osallistumisesta!
Voittajana maalissa!

Kommentit